English
09.15 - 09.45: Besøg Food Nation Visitor Center

Begynd dagen med en kop kaffe i Food Nations Visitor Center, som har til huse i Agro Food Park. Her kan du se, hvordan Danmarks styrkepositioner inden for landbrug og fødevareproduktion bliver vist frem for internationale interessenter.

Tag på en interaktiv rejse gennem den danske fødevareklynge. Mærk fortællinger om dansk landbrug- og fødevarehistorie på egen krop blandt andet gennem VR-briller.

Hvor: Agro Food Park nr. 13.

Tilmelding via e-mail til Søren Madsen på srma@agrofoodpark.dk

Læs mere om Food Nation

10.00 - 15.00: Madmarked åbent
10.00 - 15.00: Mød Rising Stars Foodtech

Mød fremtidens innovative løsninger inden for bæredygtig udvikling i hele værdikæden

Læs mere her

10.00 - 10.25: Insight - Food trends de sidste 10.000 år

Denne insight vil være på dansk.

Hør madhistoriker og museumsinspektør, Bettina Buhl, fortælle om den danske madkultur gennem tiderne

Læs mere her

10.00 - 10.45: Debat - Er regenerativt landbrug fremtidens dyrkningsform?

Denne debat foregår på dansk

Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark inviterer til en debat om, hvad regenerativt landbrug egentlig er.

Læs mere her

10.00 - 10.45: Gastro Talk - Fremtidens foodservice – rejsen ind i arbejdet med ESG

Denne Talk vil være på dansk.

Compass Group er på en rejse mod en mere bæredygtig foodservice. Anne-Sofie Hattesen, leder af ESG i Compass Group Danmark, vil give et indblik i, hvordan vi integrerer ESG i foodservice.

Læs mere her

10.40 - 11.05: Insight - Plantebaserede "cheese gels" - anvendelse af fermentering til udvikling af nye klimavenlige fødevarer

Denne insight vil være på engelsk.

Hør professor Poul Erik Jensen fortælle om plantebaserede "cheese gels"

Læs mere her

11.00 - 11.45: Debat - Oksens rolle i fremtidens fødevaresystem

Denne debat vil foregå på dansk.

Bliv klogere på oksekødets rolle i den eksisterende og intense debat om kvægs indflydelse på biodiversitet.

Debatten præsenteres af Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Læs mere her

11.00 - 12.00: Mavens Hule

Mavens Hule vil være på dansk.

Fem nystartede virksomheder pitcher deres idéer for et panel af fødevareentusiaster. Virksomheden, der rammer panelet bedst, får mulighed for at levere deres produkt til Compass Groups kantiner. Vinderen afsløres i Mavens Hule kl. 14.30-15.00.

Læs mere her

11.20 - 11.45: Insight - Smartfarms - Oceaner af blåmuslinger hjælper med at forbedre vandkvaliteten

Denne insight vil være på dansk.

Chefkonsulent ved HedeDanmark, Lisbeth Jess Plesner, giver et indblik i blåmuslingers rolle som en central fødevare i fremtidens grønne omstilling af fødevareproduktionen

Læs mere her

12.00 - 12.45: Debat - Hvorfor fylder plantemad stadig så lidt på vores tallerkner?

Denne debat vil foregå på dansk.

Bliv klogere på, hvordan vi kan nedbryde barriererne for en grønnere menu i danske køkkener.

Debatten præsenteres af SEGES Innovation.

Læs mere her

12.00 - 12.25: Insight - Bæredygtig produktion af kultiveret kød

Denne insight vil være på engelsk.

Hør professor Jette Young give et indblik i, hvad "dyrket" kød er, og principperne for hvordan det produceres

Læs mere her

12.20 - 12.40: Gastro Talk - Gopler og Bobler

Denne Talk vil være på dansk.

Lisbeth Ankersen, indehaver af Innovaconsult, byder på et glas bobler, mens hun fortæller om muligheden for at bruge gopler til fødevarer, kosmetik eller medicin

Læs mere her

12.40 - 13.05: Insight - Hvilke danskere reducerer kød og hvorfor?

Denne insight vil være på dansk.

Læs mere her

13.00 - 13.30: Gastro Talk - Historien om Det Kærlige Måltid

Denne Talk vil være på dansk.

Hør historien om Det Kærlige Måltid ved stifter Charlotte Thyberg

Læs mere her

13.00 - 13.45: Debat - Lad os sætte tal på - hvorfor kvantificering af bæredygtighed er så vigtig

Denne debat vil foregå på dansk.

Teknologisk Institut inviterer til debat om kvantificering af bæredygtighed, hvordan vi sikrer retvisende beregninger, de begrænsninger der er, og hvordan vi overkommer dem i fremtiden

Debatten præsenteres af Teknologisk Institut.

Læs mere her

13.20 - 13.45: Insight - Bæredygtig mad til mange, i en verden af møbler

Denne insight vil være på engelsk.

Hør Country Food Range & Supply Leader hos IKEA Group, Peter Broholm, fortælle, hvilke initiativer IKEA Food har for at fremskynde vejen mod mindre madspild og lavere CO2-udledning

Læs mere her

13.45 - 14.15: Gastro Talk - Nytænkning af protein i hele Europa: En high-impact mulighed for (næsten) alle

Denne Talk vil være på engelsk.

Hør Tin Rudnicki, fra The Alt Protein Project ved EIT Food, fortælle om alternative proteiner, der produceres af planter eller dyreceller eller ved hjælp af fermentering. 

Læs mere her

14.00 - 14.45: Keynote - Danish Dining Dynamics: exploring meat reduction preferences, motivations, and actions, across different Danish consumer segments

Denne keynote vil foregå på engelsk

Denne præsentation vil dække noget af den nyeste PlantPro-forskning fra AU, CBS og CU.

Keynote ved Maartje Mulders, Postdoctoral Researcher, Aarhus BSS, AU

14.00 - 14.15: Kåring af Rising Stars Foodtech vinderen
14.00 - 14.25: Insight - Dokumenterede klima- og bæredygtighedstiltag i hele værdikæden

Denne insight vil være på dansk.

Direktør for innovation v. SEGES Innovation, Lisbeth Henricksen, præsenterer SEGES Innovations arbejde med at skabe flere bæredygtige fødevarer, og hvordan bæredygtigstiltag kan dokumenteres

Læs mere her

14.30 - 15.00: Mavens Hule (Part 2)

Vinderen af Mavens Hule findes og fejres. Efterfølgende vil der være feedback, råd/vejledning og resultater/konklusioner.

Læs mere her

14.40 - 15.00: Insight - EAT-Pack - I fremtiden kan du spise fødevareemballagen

Denne insight vil være på dansk.

Associate professor Susan Løvstad Holdt fortæller om fremtidens spiselige fødevareemballage

Læs mere her