Så meget har Agro Food Park udviklet sig på 10 år

Der kan ske meget på 10 år. Vi tager dig med på den rejse, Agro Food Park har været igennem!

 

Den spæde begyndelse

I slutningen af 2007 opstod idéen til Agro Food Park, og kun cirka halvandet år senere var Agro Food Park blevet en realitet. Den 9. september blev dørene slået op for første gang, og det skrev blandt andre Aarhus Stifttidende og Tv2 Østjylland om.

Vidensdeling, nærhed og innovationsfaciliteter var dengang vigtige byggesten for Agro Food Park - og det er det stadig. Du kan her læse et interview med manden bag visionen, og blive klogere på tankerne bag.

Eget vejnavn

Ikke engang et år senere skifter vejen, Agro Food Park er placeret ved, navn til, ja, Agro Food Park. Fra nu af holder virksomhederne altså ikke til på Udkærsvej 15, men på Agro Food Park 15 - det er jo til at finde ud af! Læs her, hvad Aarhus Stifttidende skrev om sagen

Brug for mere plads

I løbet af år 2010 bliver det tydeligt, at Agro Food Park mangler plads. I starten af 2011 begynder byggeriet af det, der blev kaldt "Innovationshuset". Det skrev branchemediet Food Supply om her


Venstre: Sådan så det ud i 2011, da byggeriet af Innovationshuset gik i gang. Resultatet ses på billedet til højre. 

I januar 2012 stod Innovationshuset færdig og klar til at blive taget i brug. Mens byggeriet stod på endte Agro Food Park med at have lejet 120% af faciliteterne ud, og det blev tydeligt, at de 6000 kvadratmeters Innovationshus ikke var nok.  Derfor offentliggjorde Agro Food Park i september 2012 planen om en 3000 kvadratmeters tilbygning til Innovationshuset. Den gode væksthistorie vakte opsigt i blandt andre branchemediet Food Supply, som du kan læse her

Inkubationsmiljø for startups

Med Agro Food Parks nye faciliteter var det i sommeren 2013 muligt at indvie et nyt inkubationsområde for startups indenfor landbrugs- eller fødevarebranchen. Inkubatoren blev skabt i samarbejde med Agro Business Park, der i dag fortsat driver inkubationsmiljøet. Branchemediet Food Supply skrev denne artikel om nyheden. 

Store domiciler skal bygges

I oktober 2013 offentliggjorde Arla, at deres nye globale Innovationscenter skulle bygges på en grund i Agro Food Park, og dermed blev Arla den første virksomhed til at etablere et nybygget domicil i Agro Food Park. Læs her, hvad Børsen skrev om sagen. 

Til venstre ses byggearbejdet og til højre det færdige resultat af Arlas Innovationscenter set indefra.

Det nyetablerede domicil var en vigtig milepæl for udviklingen i Agro Food Park, da Arlas investering sendte et klart signal om værdien i at være en del af Agro Food Park. Vores m3 Manager Søren Madsen fortæller her, hvorfor det var så vigtigt. 

Mens Arlas byggeprojekt så småt går igang, er Agro Food Parks nye tilbygning i september 2014 netop bygget færdig. Efteråret viser sig at blive begivenhedsrigt, for i november begynder Aarhus Universitet at løfte sløret for planerne om, at Institut for Fødevarer skal samles i en ny bygning - i Agro Food Park. I august 2016 blev planerne bekræftet, og i november 2019 kunne instituttet flytte ind. 

Aarhus Universitets nye Institut for Fødevarer.

Arkitektfirma tegner fremtiden

Der er fuld fart på udviklingen i Agro Food Park! Behovet for en visuel vision bliver stort, og med støtte fra Real Dania bliver arkitektfirmaet GXN udvalgt til at komme med et bud på en stor udviklingsplan, der sætter rammerne for fremtidens Agro Food Park. Mediet Dagens Byggeri skrev en artikel om udviklingsplanen, som satte rammen for det fremadrettede arbejde i Agro Food Park. 

Visionsbilleder fra udviklingsplanen. 

Royalt visit og direktørskifte

2017 bliver året, hvor Arlas Innovationscenter står færdig og bliver indviet af blandt andre Kronprinsesse Mary. Aarhus Stifttidende beskrev åbningen sådan her. Det bliver også året, hvor Anne-Marie Hansen tager over ved roret som ny direktør. Det går ikke Børsens snude forbi, og avisen skriver denne artikel om direktørskiftet.

Det tredje virksomhedsdomicil i Agro Food Park bliver etableret i 2018, da avlsvirksomheden Viking Danmark køber Koldkærgård og sætter byggeriet af et nyt domicil igang. Hvordan Koldkærgård hænger sammen med Agro Food Park, kan du læse om i Landbrugsavisens artikel her

Koldkærgård før og efter Viking overtager den. 

Jubilæumsdagen

Og så er vi fremme ved 2019: Året for Agro Food Parks 10-års jubilæum. Den 9. september klokken 09.09 kunne Agro Food Park se tilbage på 10 begivenhedsrige år - og frem mod 10 nye år med udvikling, innovation og udvidelser.