Liveoplevelse af fremtidens fødevareproduktion

Top Conference 2020

Agro Food Park, Future Food Innovation og Business Region Aarhus afholdte sammen en topkonference om fremtidens fødevarer på Horisont Hotel og Konference. Her kan du få et indblik i, hvordan dagen forløb. 

Onsdag den 21. oktober 2020 holdt Agro Food Park sammen med Future Food Innovation og Business Region Aarhus konferencen ”The Future of food production” i sikre omgivelser på Horisont Hotel og Konference.

Konferencen gav aktører i fødevaresektoren mulighed for at blive opdateret på aktuelle trends  - ikke mindst set i lyset af Covid-19 - samt dyrke netværk indbyrdes, som vi desværre kun har haft få muligheder for de seneste måneder.

Konferencen præsenterede en blanding af danske og internationale talere. Nogle af de absolutte højdepunkter var:

Inés Sagrario, der er partner ved The Cluster Competitiveness Group, præsenterede de trends, der forventes at kendetegne fødevareværdikæden i 2020'erne. Inés Sagrario fortalte yderligere, at Covid-19 har accelereret processen for flere af disse trends, f.eks. kortere og mere lokale værdikæder.

Klimaekspert Jesper Theilgaard præsenterede, hvordan klimaet ændrer sig, og hvordan det påvirker fødevareproduktionen. I forlængelse af Jesper Theilgaards præsentation fortalte associeret professor i epidemiologi hos Aarhus Universitet Christina C. Dahm om status på den globale folkesundhed, og hvor meget eller hvor lidt, det kan påvirke klimaet, at vi i højere grad sammensætter vores kost i overensstemmelser med de officielle kostråd.

Emeritus Professor David Hughes, også kendt som Dr. Food, præsenterede de globale trends, der gør sig gældende både hos producenter, retail og forbrugerne.

Derudover præsenterede én af pionererne inden for udviklingen af kunstigt kød, også kendt som laboratoriekød, Professor og Chief Scientific Officer, Mark Post, den seneste udvikling på feltet.

Tak til alle oplægsholdere og deltagere for en rigtig god dag!