Fremtidens fødevareeksperter mødte deres kommende arbejdsgivere i Agro Food Park

Danmark skal også i fremtiden være et stort fødevareland – og sikkert på mange flere måder, end i dag. Det kræver nye og spændende kompetencer, og 400 studerende med interesse i fødevaresektoren mødte deres potentielle arbejdsgivere til Career Day i Agro Food Park forleden.

Eventet var arrangeret af Agro Food Park, Business Region Aarhus og Foodjob Nordic. Og en lang række af de store danske virksomheder var på plads og klar til en dialog med de mange danske og udenlandske studerende, der funderer på en fremtid i fødevarebranchen.

Anne-Marie Hansen, director for Agro Food Park, glædede sig over den store interesse.

- Agro Food Park skal leve af, at der er stærk innovation i sektoren. Derfor er det også vigtigt, at virksomhederne får kontakt og præsenteret sig for de unge. De skal vide, hvor mange muligheder, der er i fødevaresektoren. Både for at gøre en personlig god karriere, men også at være med til at forme fremtidens fødevarer og være med på rejsen i den omstilling af landbruget og fødevarebranchen, siger Anne-Marie Hansen.

Blandt virksomhederne var Danish Agro og Hedegaard, hvor Stine Gade Christensen og Lotte Leismann tog imod. De arbejder begge med HR, og var glade for at møde så mange studerende, og fortælle om de mange veje ind i virksomheden.

- Vi leder blandt andet efter jordbrugsteknologer og marketing- og salgskompetencer. Det er rigtig godt at have muligheden for at være her, hvor det handler om fødevarevirksomheder. Vi kommer til at fortælle om, hvad vores virksomhed kan, og om de forskellige ruter, man kan tage ind hos os, for eksempel studiearbejde eller praktikophold. Vi leder blandt andet efter jordbrugsteknologer og marketing- og salgskompetencer, og håber på mange gode snakke, lød det fra de to.

Mange af deltagerne var selvfølgelig fra Aarhus, men blandt andet Ingrid van Lankveld og Martin Søgaard Poulsen havde taget en længere tur for at være med. De læser til daglig kemiteknologi på Aalborg Universitet.

- Vi er ved at skrive kandidatspeciale, og tænker selvfølgelig på, hvor vi kan få et godt og spændende arbejde. Derfor synes vi, det var turen værd at komme ned og møde de mange virksomheder. Vi kommer begge to fra landet, så det er meget naturligt for os at kigge i retning af landbrugs- og fødevarevirksomheder, selv om vores uddannelse måske er den, der typisk er efterspørgsel efter i branchen, sagde Ingrid van den Lankveld.

På Palsgaards stand kunne deltagerne blandt andet møde produktudvikler Sanne Haue. For hende var det en ekstra sjov oplevelse, da hun selv tidligere har været med på Career Day i Agro Food Park, og her knyttede de første bånd til Palsgaard.

 - Jeg synes Career Day er megafedt. Jeg fik selv rigtig meget ud af det, og det er virkelig sjovt at være med i dag som medarbejder og fortælle om mine erfaringer, fortalte hun i en kort pause på den meget velbesøgte stand.

- Jeg har selv gået ret struktureret til det. Fået en masse navne og en masse kontakter, og tjekket virksomheder og kontakter ud på LinkedIn. Det har virket rigtig godt for mig, så jeg synes bestemt, at Career Day er et godt initiativ, sagde Sanne Haue.