Fra nul til 100 på ét år  

Der kan ske meget på et år. Læs her, hvor meget der skete for iværksættervirksomheden tracezilla i 2019!

P1020837 (2)

”Vi vidste, at vi meget tidligt i processen skulle have nogle virksomheder at udvikle applikationen i samarbejde med. Og så kiggede jeg rundt i vores daværende kontor og tænkte: ”Hvordan dulen skal vi få kontakt til nogle gode cases?”.”

Sådan husker CEO i softwarevirksomheden tracezilla Katrine Søndergård tilbage på tiden lige inden et kaffemøde, der skulle vise sig at blive afgørende for udviklingen af tracezilla.

”Jeg fortalte om min situation på et kaffemøde med Lise-Lotte Callesøe, som dengang lejede en skrivebordsplads med sin virksomhed Fairdig i inkubationsmiljøet i Agro Food Park. Da hun anbefalede inkubationsmiljøet her, kunne jeg godt høre, at jeg blev nødt til at tjekke det ud,” fortæller Katrine Søndergård.

Mød tracezilla i videoen nederst på siden 

Som sagt, så gjort: I juni 2018 rykkede Katrine Søndergård ind på et deleskrivebord i Inkubatoren, og ikke lang tid efter var den første vigtige forretningspartner allerede i hus. Få måneder efter valgte tracezilla at flytte hele kontoret - som på det tidspunkt bestod af Katrine Søndergård og CPO Rasmus Steen Kristensen - ind i inkubatoren.

Nøglen til udvikling
Site Manager Kathrine Vejgaard Stage er en del af det team fra Food & Bio Cluster Denmark, der driver inkubationsmiljøet i Agro Food Park. Kort tid efter tracezillas indflytning snakker hun med Henrik Rendbøll fra fødevarevirksomheden Møllerup Brands, og et vigtigt partnerskab bliver matchet.

Møllerup Brands havde nemlig et behov for at få deres forretningsprocesser sat i system, og derfor fik virksomheden tidlig adgang til prototyperne på tracezillas systemer – og til gengæld fik trazecilla løbende input fra Møllerup Brands, som systemerne herefter kunne tilpasses efter.

”Det har været nøglen til vores udvikling, at vi fik den her adgang til test og input fra start via Møllerup Brands,” siger Katrine Søndergård og fortæller desuden, at Møllerup Brands efterfølgende blev, og stadig er, kunde.

Officiel lancering og investeringspitch
Den 7. marts 2019 kunne tracezilla fejre de første fem kunder og den officielle lancering af deres softwareløsninger. Og så kom der ellers fart over udviklingsfeltet:

”I kølvandet på den officielle lancering fik vi flere kunder samtidig med at vi udviklede rigtigt meget på applikationen og gjorde den robust. Har lærte vi virkelig meget om onboarding-processen,” fortæller Katrine Søndergård.

Læs mere om Inkubatoren her

Selvom Katrine Søndergård og Rasmus Steen Kristensen havde rigeligt travlt med produktudviklingen, kunne de alligevel godt se fidusen i at tage sig tid til at deltage i European Food Venture Forum i august 2019.

”Vi var i en fase, hvor vi gerne ville klare os uden investorer, så vi deltog udelukkende for at få eksponering og søge nye partnerskaber. Derudover er forberedelsesprocessen til at lave et investorpitch, som man skal have med til European Food Venture Forum, rigtig god, fordi man får tænkt nogle ting igennem,” siger Katrine Søndergård.

Tidslinje, Tracezilla (1)

Tvangsmodning
Efter et frugtbart European Food Venture Forum kom der for alvor gang i forretningen, og tracezilla havde brug for flere hænder og hoveder for at kunne følge med.

”Det var virkelig en tvangsmodning for os, og det er rigtigt godt nogle gange. Her sker der rigtigt meget med virksomheden og med os selv og ikke mindst med, hvordan vi ser os selv som virksomhed,” forklarer Katrine Søndergård. 

På samme tid blev tracezilla kontaktet af Vækstfonden, og i næste øjeblik kom investoren Mikkel Ploug fra Greenwise Invest ApS på besøg i Inkubatoren til den ugentlige ”TirsdagsTalk”.

Fart over feltet
Og så går det ellers hurtigt. I januar 2020 underskriver tracezilla en kontrakt med Greenwise Invest ApS og Vækstfonden, der giver virksomheden en fornuftig kapitalindsprøjtning.

Med det samme kan tracezilla ansætte deres første kundesupporter, Lykke Grud Kristensen, og lige efter kommer Mika Munck Pedersen med ombord.

Med fordoblingen af medarbejdere blev pladsen trang på deres kontor i Inkubatoren. Der skulle et nyt kontor til, og af logistiske årsager er dette i stedet beliggende i Lystrup. Helt slip giver virksomheden dog ikke på Agro Food Park og Inkubatoren:

”Vi har fortsat et deleskrivebord i Inkubatoren - ligesom da vi startede. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men det er vigtigt for os fortsat at være en del af det netværk og den sparring, som vi får gennem inkubatoren og Agro Food Park. Det er meget værdifuldt for os,” siger Katrine Søndergård.

 

Mød tracezilla i videoen her!

Tracezilla from Agro Food Park on Vimeo.