Læs om de forskellige Gastro Talks:

10.00 - Drivkraften i ESG (på dansk)

 

 

 

Bæredygtig omstilling sker ikke af sig selv. Det kræver mennesker, der tager ansvar, ser muligheder og handler i hverdagen.

Compass Group er i fuld gang med rejsen mod en mere bæredygtig og ansvarlig foodservice. Sidste år dykkede vi ned i det globale løfte, Planet Promise, hvor omdrejningspunktet er at bidrage til at skabe en bæredygtig fremtid for alle. 

Men hvordan skaber vi engagement og ejerskab på alle niveauer – fra køkken til topledelse? Og hvordan omsætter vi ambitiøse ESG-mål til reel forandring og dyrker drivkraften i arbejdet med omstillingen internt?

Deltag i en inspirerende samtale, hvor vi stiller skarpt på drivkraften bag bæredygtighed. Vi deler erfaringer og perspektiver på, hvordan vi skaber handling, holder momentum og gør en forskel i praksis.

Samtalen faciliteres af Kenneth Balieu Sørensen, som løbende bringer publikum ind i dialogen.

Deltagere fra Compass Group: 

  • Thomas Kempf, CEO
  • Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG
  • Ulrik Nielsen, Head of Food Excellence

10.45 - Consumers’ purchase intentions for sustainable meat – Insights from the mEATquality project (på engelsk)

 

Anne Odile Peschel, Associate Professor at MAPP Centre, Aarhus University

Using large scale-EU wide choice data, sensory evaluations and in-store experiments, I will discuss what matters to consumers’, when meat should be more sustainable.

 

11.30 - Mavens Hule (på dansk)

 

 

Mavens Hule v. Compass Group

En række nyopstartede innovative fødevarevirksomheder pitcher deres idéer for et panel af fødevareentusiaster. Iværksætteren med det produkt, der imponerer panelet mest, bliver kåret til vinder af Mavens Hule 2025 og får en enestående chance for et skræddersyet udviklingsforløb og med det rette produkt mulighed for at levere til udvalgte Compass Group kantiner via Dagrofa Foodservices leverandørportefølje. Hvem der vinder, afsløres i Mavens Hule del 2 kl. 14.00.

Paneldeltagere:

•    Anne Ruberg, Indkøbsdirektør, Compass Group
•    Nabil Habhabi, Markedschef, Dagrofa Food Service
•    Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG, Compass Group
•    Ulrik Nielsen, Head of Food Excellence, Compass Group
•    Bjarke Jeppesen, Årets Kok 2024, Treetop

Moderator:

Kenneth Sørensen, Head of Gastronomy, Compass Group Denmark

Panelet vil vurdere produktet ud fra smagen (grundsmage, dufte og tekstur), bæredygtighed og ESG, anvendelsesmuligheder, skalérbarhed og den gode idé.

Ønsker du og din virksomhed at deltage i konkurrencen, kan du læse mere her om, hvordan du ansøger: Mavens Hule - Compass Group    

På billedet ovenfor ses sidste års panel.

13.00 - Umami as a key to the green transition (på engelsk)

 

 

Ole G. Mouritsen, Professor Emeritus of gastrophysics and culinary food innovation, University of Copenhagen

Ole G. Mouritsen is currently working on the science of taste and texture in the context of the green transition. 

 

13.45 - Kan fokus på SMAG accelerere den grønne omstilling? (på dansk)

 

 

Lisbeth Ankersen, Indehaver af Innovaconsult

Vi har brug for en grøn omstilling af vores fødevarer – og det kan ikke ske på bekostning af velsmagen. Derfor har vi i projekt POATENTIAL og i samarbejdet med OriGENal fokus på smagen af en masse nye og gamle havresorter og andre kornsorter.

På workshoppen kan du smage på nogle af sorterne og høre om:

Hvor mange smagsnuancer kan man egentlig finde i havre? Kan man smage, om havren er dyrket økologisk eller konventionelt? Hvor meget betyder sorten og opbevaringen for smagen af havre? Hvilke sorter er bedst til havredrik? Hvordan smager havre i forhold til andre kornsorter? Er der særlige smagsnuancer i nogle af de gamle kornsorter?

14.00 - Vinderen af Mavens Hule kåres (på dansk)

 

 

Vinderen af Mavens Hule 2025 kåres med en adgangsbillet til Dagrofa Foodservices leverandørportefølje med mulighed for at levere sit produkt til Compass Group Danmarks kantiner.

På billedet er sidste års vindere Contempehrary