English
Banner (1)

Forskningens døgn hos Agro Food Park

I Agro Food Park har vi taget fordel af, at det er forskningens døgn i slutningen af april, og inviterer forsker og professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet til at fortælle os om emnet ”Kan forskningen redde verden?”.

Præsentationen handler om, hvordan debatten om aktivistisk forskning, pseudovidenskab og grænser for forskningsfriheden udfordrer den klassiske idé om, at forskeren er samfundsengageret og bidrager til etik, politik og samfundsdebat.

Kritikerne hævder, at forskerne ikke skal være engagerede og aktivistiske, men forholde sig neutralt og stille objektive forskningsresultater til rådighed for samfundet. De mener, at politisk forskning er pseudovidenskab, der undergraver alt. Med denne kritik er spørgsmålet så, hvilken rolle forskeren og universitet skal spille i samfundet.

Jacob vil i sin præsentation undersøge i lyset af fysikeren Niels Bohr og filosofferne Jean Paul Sartre og Hannah Arendt den forsker, der ikke defineres ideologisk og aktivistisk, men er en person, der i kraft af sine akademiske evner fungerer objektivt og arbejder for demokrati, oplysning, lighed, frihed, bæredygtig udvikling og videnskabens samfundsansvar. Efter foredraget kan man selv deltage i en debat og stille spørgsmål om emnet.

Der vil være snacks og lidt at drikke, og efter Jacob’s oplæg og debat er man velkommen til at blive og hænge ud med sine kollegaer.

Dato: 24. april 2023

Tidspunkt: 15.30 – 17:00

Sted: Agro Food Park 26, K. 51 og 52

Tilmelding: Skriv en mail til srma@agrofoodpark.dk