Viking Danmark: Vi vil være en del af det faglige miljø i Agro Food Park.

Af Anya Engelbrecht.

Snart begynder murbrokkerne at falde på Agro Food Park 12. Som en del af den masterplan, der er lagt for området, skal det gamle stuehus på Koldkærgård rives ned til fordel for nye bygninger. Her flytter de 40-45 medarbejdere, der udgør Viking Danmarks administration, ind i sommeren 2018. Det oplyser administrerende direktør for Viking Danmark, Hans Peter Bay.

Den største grund til, at vi har valgt stedet, er, at vi gerne vil være en del af det faglige miljø, der er i Agro Food Park. Vi har allerede et tæt samarbejde med SEGES og har også relationer til mange andre virksomheder, som allerede ligger i området eller senere vil flytte herud. Vi tror virkelig på klynge-idéen, og derfor vil vi gerne være en del af Agro Food Park, fortæller Hans Peter Bay.

Han påpeger desuden, at beliggenheden er rigtig god i forhold til at samle medarbejdere fra forskellige dele af landet. Derudover er selve lokalerne også en af grundene til, at Viking Danmark har valgt Koldkærgård som sine fremtidige rammer.

Nogle af lokalerne bliver nu lejet ud til RYK og SEGES, og det vil de også blive ved med fremadrettet. Til gengæld forventer Agro Tech at flytte ud. Når de gør det, flytter Viking Danmarks webshop ind i Agro Techs tidligere lokaler - blandt andet en lade på 1000 kvadratmeter.

Vi har planlagt at modernisere de nuværende udehuse, så vi kan bruge dem til at opbevare webshoppens varelager samt at pakke ordre. Det var jo ikke muligt at have administration og webshop samlet på den måde, hvis vi var i en almindelig kontorbygning. Grunden her giver mulighed for, at vi kan samle virksomheden og skabe det, vi synes, er et dejligt miljø, fortæller Hans Peter Bay.

​Viking Danmark

- leverer sæd af alle malke- og kødkvægracer.

- er en landmandsejet virksomhed.

- yder landsdækkende inseminerings- og rådgivningsservice.

- har en webshop, hvorfra de sælger produkter med levering direkte til stalddøren.

- har 220 ansatte - heraf 180 inseminører, 20 rådgivere, 5 chauffører og 15 kontoransatte.

Læs mere her